HTML

Pénztörténet

A blog a pénz történetével foglalkozik, főleg numizmatikával, azaz érmékkel, de szó lesz bankjegyekről, pénzhelyettesítőkről, a pénz történetével foglalkozó kidaványokról, könyvekről, újságokról és katalóguskoról. A fő témakör: a Római Birodalom III-IV-ik századi, és a középkori magyar érme kibocsájtás X-XVI. század között.

Friss topikok

Numizmatikai blog

2014.01.18. 13:46 Pénztörténet

Az érmegyűjtés lényege

Nemrég találtam egy rövid megjegyzést egy angol nyelvű numizmatikai oldalon:

An unidentified coin is a piece of metal. An identified coin is a piece of history.

Kb magyarul: Egy azonosítatlan érme, csak egy darab fém - egy azonosított érme egy darab történelem.

Ez az amit én nagyon magamnak érzek: sok gyűjtővel ellentétben akiknek mindene a minőség (ami persze fontos szempont), és csak halomzzák az érmeket, én nem a birtoklásban hanem a háttértörténet felderítésében találom a legnagyobb örömet, amit ez a hobbi nyújtani tud. Ha ez ember meg akar érteni egy érmet, nagyon sokat kell mellé tanulnia: magáról az érme készítéséről, a szimbólumokról, a történelmi háttéről, az emberek gondolatairól és céljairól stb. A régi érmek ilyen szempontból sokkal érdekesebbek mint a modern standardizált pénzek.

Remélem minél többen kezdenek ilyen érmeket gyűjteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penztortenet.blog.hu/api/trackback/id/tr65769111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása